Noé bárkája

Digitális tananyag kisiskolásoknak

Szerző: Kóródiné Csomós Anikó

A Noé bárkája digitális tananyag tartalmaz egy rövid animációs filmet, egy memóriajátékot és egy kvízt.

 

Az animáció bemutatja a bárkaépítéssel kapcsolatos tudnivalókat. Miközben bővítjük bibliai ismereteinket a halról, a galambról és a bárányról, sok hasznos információt tudhatunk meg testfelépítésükről, hasznukról, tulajdonságaikról. Az animációban szereplő kedves figurák felhasználásával készült el egy memóriajáték, mellyel újra és újra át lehet élni az özönvíz történetét. Ezt a játékot óvodások is játszhatják, digitálisan is. A kicsit nagyobbaknak egy 16 kérdésből álló kvíz játékot készítettünk. A kérdéseken végig haladva megtudhatják, hogy mennyire ismerik Noé történetét. A filmet és a hozzá kapcsolódó játékokat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szívesen ajánlom. A tananyagot széles körben használhatjuk, például hittan órán, környezet órán, magyar órán, motivációként, vagy csak egy-egy gondolatébresztő beszélgetéshez. Akár egy projektmunka vagy egy Csendesnap elindításához is alkalmas. Hiszen a Bibliában rengeteg állat van, akiket hasonló módon fel lehet dolgozni.

logo noe_kívz_white.png

Az özönvíz kezdete (1Mózes 7-9)

Az Úr akkor ezt mondta Nóénak: Menj be egész házad népével a bárkába, mert csak téged látlak igaznak ebben a nemzedékben! Minden tiszta állatból hetet-hetet vigyél magaddal, hímet és nőstényt! Azokból az állatokból, amelyek nem tiszták, kettőt-kettőt, hímet és nőstényt! Az égi madarakból is hetet-hetet, hímet és nőstényt, hogy maradjon utódjuk az egész földön! Mert hét nap múlva negyven nap és negyven éjjel tartó esőt bocsátok a földre, és eltörlök a föld színéről minden élőt, amelyet alkottam. Nóé úgy is tett mindent, ahogyan az ÚR megparancsolta neki. Nóé hatszáz éves volt, amikor özönvíz lett a földön. Bement tehát Nóé fiaival, feleségével és fiainak feleségeivel a bárkába az özönvíz elől. Tovább olvasom ›››

prezentáció (1) 60_edited.png
allatok sokan_edited_edited

További információk
Az animációhoz készítettünk angol, német és spanyol nyelvű kérdéssort is, továbbá egy nyomtatott memória kártyajátékot, melyet óvodás gyerekek is használhatnak. Ha tetszik a játék és szeretnél további információkat kérni a felhasználásukhoz vagy a nyomtatott anyagokhoz történő hozzáféréssel kapcsolatosan, várjuk megkeresésedet a digitalisz@lutheran.hu emailcímen.