top of page

Evangélikus Digitalizációs Műhely

Az Evangélikus Digitalizációs Műhely virtuális, online környezetben működő stúdióként a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztályának munkáját segíti digitális tananyagok, kreatív média tartalmak, oktatást támogató digitális megoldások létrehozásával. Munkánk alapját és a virtuális műhely létrehozását az Evangélikus Digitalizációs Program fejlesztési környezete adta. Csapatunk tagjai pedagógusok, diákok, grafikusok, animátorok, fotósok, filmesek, digitális mentorok, iskolalelkészek. Feladatainkat projekt-alapon szervezzük a fejlesztés konkrét igényeihez igazodóan. Minden létrejövő tananyag előállítását a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatja.

Lutherrose_edited.png

CÉLJAINK

Teológiai-pedagógiai tudáselemek digitalizálása

A hétköznapi élethez kapcsolódó kommunikációban, munkavégzésben és ismeretszerzésben ma már kikerülhetetlenné vált az internet. Az online felületeken való megjelenés és együttműködés igénye a tanítási-tanulási folyamatokban és a hitoktatás területén is megjelent.

Tevékenységünkkel a Magyarországi Evangélikus Egyház oktatási misszióját szeretnénk segíteni igényes, önálló tanulásra is jól alkalmazható digitális megoldások fejlesztésével és közzétételével.

ACeCUe2w.jpeg

Eddigi utunk és jövőbeli terveink

2020

EVANGÉLIKUS DIGITALIZÁCIÓS PROGRAM

A Covid-időszak legnehezebb szakaszában indult el az Evangélikus Digitalizációs Program, kényszerűségéből 100%-ban online munkavégzéssel.  A program keretében budapesti, békéscsabai, egri, miskolci, váci és egyéb vidéki helyszíneken dolgozó szakemberek és pedagógusok bevonásával végeztük a fejlesztéseket.

2021

TUDÁSÖSVÉNY

2021 végére elkészült egy közösségépítő applikáció keretrendszere, tizenöt eLearning tananyag és több mint száz oktatást támogató animációs film. Az Evangélikus Digitalizációs Program keretében kialakított munkamódszerekre építve létrehoztuk az Evangélikus Digitalizációs Műhelyt, mely teljes egészében online, virtuális munkakörnyezetben működik.

Iratkozzon fel negyedéves hírlevelünkre, hogy értesüljön az új projektekről, képzéseinkről!

Köszönjük!

bottom of page